10 alimente care pot ajuta la detoxifierea organismului

bogas.ro

Înainte de toate, primul pas pentru detoxifierea organismului este eliminarea Încărcăturii toxice. În general, unele alimente sunt generatoare de toxine, în timp ce altele sunt eliminatoare de toxine. De aceea, mi-am propus să dezvălui în rândurile următoare ce alimente ar trebui să consumi într-o cură de detoxifiere.

  • Ceaiul verde – eliberează organismul de toxine; Conţine flavonoide, taninuri catehice, galice şi mixte, acizi polifenolcarboxilici, triterpene, zaharuri, vitamina C, alcaloizi, precum cafeină, teobromoină, teofilină, alcooli liberi şi substanţe anorganice, precum potasiu, aluminiu şi fluor.
  • Usturoiul – detoxifică ficatul; Conţine săruri minerale, inulină, microelemente, un complex de vitamine (A, B, PP, C) şi două substanţe specifice, cu efecte antibiotice – alicina şi garlicina.
  • Ceapa – şi ea ajută la detoxifierea ficatului; Conţine săruri minerale (sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, fosfat), principii antibiotice, glucide, lipide, zaharoză, acizi organici, steroli, vitamine (vitamina c, vitamine din grupul b, vitamina E), ulei volatil, saponine.
  • Ghimbirul – ajută la digestie şi detoxifică ficatul; Rădăcina de ghimbir este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene
  • Lămâia – ajută la detoxifierea tractului digestiv; Bogată în vitamina C, reduce nivelul de histamină din organism, substanţă care contribuie la apariţia congestiei nazale şi oculare.
  • Merele verzi – detoxifică ficatul; Conţin vitaminele A şi C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic şi un nivel crescut de antioxidanţi.
  • Ananasul – curăţă stomacul; Are ca proprietaţi bromelină, fibre, fitonutrienti (acid cumaric, acid clorogenic), pectine, polizaharide, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitamina C, B5, B6, B1, antioxidanti si polifenoli (betacaroten). Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai preţios compus, capabil să accelereze digestia proteinelor.

 

originals.ro%20
  • Varza – detoxifică rinichii; fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.

  • Sfecla – detoxifică ficatul; Conţine vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.

  • Sparanghelul – detoxifică ficatul;Per porţie, sparanghelul conţine aproximativ 288 de miligrame de potasiu, recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce grăsimea de pe abdomen, 3 grame de fibre care îmbunătăţesc digestia, are doar 40 de calorii, 0 colesterol sau grăsimi, deci poate fi inclus în orice dietă.

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *