Stil de viata

Banoffee pie la pahar

rohboutique.ro

      Astăzi m-am gândit să-mi surprind iubitul cu un desert pe care l-am găsit de curând pe reţele de socializare. Banoffee pie la pahar. Este un desert uşor, poate fi savurat alături de un vin alb dulce sau un roze demi dulce. De regulă riesling, chardonnay, tămăioasă românească, busuioacă de bohotin, şi şampania sunt cele mai indicate.

Este foarte simplu de preparat acest desert. De ce ingrediente ai nevoie?

bottegaverde.ro
  1. 2 banane;
  2. 200 ml smântână pentru frişcă;
  3. 1 lingură zahar pudră;
  4. 1 plic budincă de vanilie;
  5. 450 ml lapte;
  6. 2-3 linguri de zahăr;
  7. 250 g biscuiţi simpli;
  8. 80 g unt.

Modul de preparare:

  1. Prepara budinca conform instrucţiunilor de pe ambalaj, folosind 450 ml lapte si 2-3 linguri de zahăr. Când budinca se îngroaşă, las-o să se răcească.
  2. Zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu untul topit. Împarte jumătate din cantitate în toate cele 4 pahare în mod egal, apoi presează-i folosind un pahar mai mic în diametru. Dă paharele la frigider.
  3. Prepară sosul de caramel, dacă nu îl ai gata cumpărat, apoi bate smântâna pentru frişcă cu zaharul pudră şi taie bananele felii. Scoate paharele de la rece şi alternează feliile de banane, budinca de vanilie, frişca, sosul de caramel şi biscuiţii zdrobiţi rămaşi.
  4. Serveşte desertul răcit cel putin 30 de minute înainte.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *