Ciao, bella Italia!

bogas.ro

Vacanța dăunează scrisului se pare! 2 săptămâni petrecute în Italia și uiți de tot! Dacă vrei să uiți de job, probleme etc dă o fugă până în Italia și îți garantez că te vei simți ca un copil, să mergi peste tot, să intri în toate magazinele, să-ți cumperi toate prostioarele pe care le vezi și în ultimul rând, distracție maximă!

Bergamo- La Citta Alta (orașul de sus) deține o istorie bogată și zbuciumată. Acest oraș se află pe locul 2 cel mai vizitat oraș din Lombardia după Milano. Are 2 piețe: Piazza Vecchia și Piazza del Duomo; biserici superbe, clădiri medievale. Minunată este Biserica Santa Maria Maggiore, contruită în 1137 pe locul unui alt lăcaș de cult din secolul 7. Îți dai seama ce încărcătură este în tot acest spațiu, câte rugăciuni s-au înălțat spre divinitate și câte lacrimi, de suferință sau de speranță.
Cappella Colleoni, o anexă a bisericii Santa Maria Maggiore este considerată o capodoperă renascentistă.
Baptiserul octagonal datează din 1340.
Catedrala Bergamo, a fost construită inițial în secolul 17 – Il Duomo
Putea fi o cetate fără castel? Rocca – început în 1331 finalizat de Venețieni, care au adăugat și zidurile lungi de 6200 m, care înconjoară cetatea.
Mai sunt și alte obiective, precum biserica San Michele al Pozzo Bianco din secolul 12, cu fesce frumoase, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Științe Naturale Enrico Caffi, Grădina Botanica.

originals.ro%20

Verona – Arena di Verona este amfiteatrul din Piazza Bra, centrat în mijlovul Veronei, este al treilea ca mărime din Italia, după Colosseumul din Roma și Capus din Neapole, fiind construit cu 50 de ani înaintea primului.

Milano – se spune că este orașul modei, unde te poți pierde cu ușurință pe străzile pline de fashion.

 

 

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *