Cum anxietatea îți poate afecta sănătatea

bogas.ro

Impactul emoțiilor noastre uneori nu pot face față stării de spirit. Ceea ce ne afectează în mod negativ e stocat în subconștient, neavând o puternică explozie emoțională. Anxietatea, este o stare emoţională ce defineste neliniştea dar fără ca acest sentiment să fie clar şi uşor de descris. O formă de anxietate este cea care apare în prejama unor provocări tip examen, care de cele mai multe ori impulsionează persoana să obţină performanţă. Alte forme de anxietate tulbură profund, determinând stări compelxe de blocaj, frică, lipsa de discernământ.

Cum îți poate afecta sănătatea:

originals.ro%20
  • La nivelul aparatului digestiv; stresul cronic poate perturba balanța microorganismelor în intestin, ceea ce duce la o varietate de probleme digestive. În plus, stresul crește nivelul de cortizol, hormonul stresului, care provoacă o creștere în greutate.
  • Sănătatea inimii; Studiile arată că un nivel ridicat al anxietății, prezintă un risc major de infarct miocardic, hipertensiune arterială și boli cardiovasculare.
  • La nivelul pielii;  eczeme și psoriazis pot apărea la nivelul pielii datorită stresului emoțional.
  • Splina; stresul cronic poate provoca mărirea splinei, elimină și distruge prea multe celule sanguine și uneori, rezultând anemie.
  • La nivelul aparatului respirator; stresul este un factor declanșator cunoscut pentru simptomele astmului.Studiile arată că stresul de la locul de muncă dublează riscul ca astmul să evolueze. În plus, stresul în timpul sarcinii poate crește riscul ca fătul să se nască cu astm.
  • La nivelul creierului; poate provoca pierderi de memmorie;

Cum poți reduce stresul?

  1. Prin meditație – această metodă a fost dovedită ca fiind un factor ce reduce stresul acumulat;
  2. Sportul – îți îmbunătățește starea de spirit, reduce stresul, aproximativ 30 minute, de 3 ori pe săptămână și veți vedea cum starea de spirit se va schimba în bine.
  3. Muzica clasică – datorită muzicii, creierul elimină dopamina, ceea ce ne face să ne simțim comfortabili și relaxați.
  4. Animal de companie – având un mic prieten alături, vă va ajuta considerabil la eliminarea stresului.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *