Cum gandesc femeile in functie de varsta

bogas.ro

De astazi, sectiunea Psihologia Femeii este deschisa! Vin cu un prim articol in care voi deslusi in amanunt gandirea femeii la 20, 30, 40 si 50 ani. Interesant, nu?

 

Gandirea femeii la 20 ani

originals.ro%20

In floarea varstei, se afla intr-un proces de detasare de mediul ei si incearca sa separe eul propriu raportat la familia sa. Tot la aceeasi varsta, incepe sa-si stabilizeze pozitia in grupurile sociale importante din viata sa: prieteni, colegi etc.

Pot spune ca uneori e inconstienta, se arunca cu capul inainte fara sa se gandeasca la anumite consecinte. In prezent, se poate nota ca o forma de curaj deoarece femeile de aceeasi varsta din generatiile anterioare erau cuprinse in totalitate de timiditate.

Vremurile trec, ceasul nu sta in loc si tinerele femei din ziua de astazi apeleaza la metode extreme pentru a se lupta cu timpul si inconstient nu vor sa repete greselile mamelor lor, nu vor sa fie doborate de compromisuri inca de la varsta de 20 ani.

Gandirea femeii la 30 ani

Pot spune ca deja mentalitatea unei femei la 30 ani este una matura. Stie ce vrea sau cel putin ar trebui. Este constienta ca aspectul fizic nu este 100% important. Stie ca mult mai de pret sunt valorile interioare, are asteptari mult mai realiste pe orice plan.

Femeia la 30 ani incepe sa-si cunoasca corpul, se lasa purtata de tandretea si senzualitatea proprie.

Este din ce in in ce mai deschisa spre autocunoastere, se bucura de propriile sale emotii, stie cum sa le manevreze cu usurinta. Plina de compasiune, paseste catre cunoasterea propriei persoane.

Gandirea femeii la 40 ani

Se poate spune ca s-a dat startul unei frumoase etape din viata femeii, din punct de vedere emotional. Cu o vasta experienta din etapele trecute, traieste din ce in ce mai mult dupa tiparele sale proprii, cauta fericirea, aromonia in viata personala, profesionala cat si in cea de cuplu.

Stie cu exactitate ce greseli a facut in viata si nu vrea sa le mai repete, foarte selectiva de fel, iar in aceast mod, ea este mult mai atenta la viata sa.

Gandirea femeii la 50 ani

Este pragul psihologic care impacteaza, apropierea menopauzei deja incepe sa-si faca semnele vizibile. Pentru multe, acceptarea inaintarii in varsta poate fi un subiect delicat. Viata emotionala nu se opreste la 50 de ani, iar fiecare treapta din viata sa rasuna ca un ecou psihologic. Sunt schimbari in intreg corpul: la nivel hormonal, biochimic, schimbari legate de sanatate.

 

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *