De ce roşu?

bogas.ro

Culoarea roşie ar fi asociată cu cele mai mari lungimi de undă percepute de ochiul uman.

Dar oare cu ce asociază bărbaţii când văd o femeie trecând pe lângă ei îmbrăcată în roşu? Fiindcă roşul cere dorinţă, senzualitate. S-a dovedit ştiinţific că femeile îmbrăcate în roşu sunt mult mai atrăgătoare faţă de cele care se îmbracă în negru sau alte culori. Studiul a fost efectuat şi în scopul culorilor alb şi verde. Dacă vrei să ţii un bărbat la distanţă, ştii ce trebuie să faci: poartă alb şi/sau verde!

Dar bărbaţii îmbrăcaţi în roşu?

Sunt atrăgători? Chiar din contra, sunt percepuţi ca fiind agresivi şi dominanţi. Cercetatorii au plecat de la observaţia că bărbaţii care sunt îmbrăcaţi în roşu la evenimente sportive sunt mult mai agresivi cu echipa lor.

originals.ro%20

Aceştia au recrutat 100 de voluntari, 50 dintre ei femei şi restul bărbaţi pentru a vedea imagini cu bărbaţi îmbrăcaţi în roşu. Aceştia au fost rugaţi să analizeze starea de spirit a persoanei (supărat, încruntat, fericit, neutru).

Rezultatele au fost că bărbaţii care poartă roşu sunt cotaţi ca fiind agresivi şi dominanţi faţă de cei care poartă albastru sau gri. Bărbaţii au spus asta despre alţi bărbaţi, însă femeile nu au fost de aceaşi părere. Concluzia studiului a fost următoare “există o asociere între culoarea roşie şi acea de agresivitate”

Bărbaţii sunt atraşi de femei îmbrăcate în roşu, în timp ce, femeile văd alte femei îmbrăcate în roşu ca o ameninţare. Chiar şi atunci când se enervează, unii bărbaţi se înroşesc de furie. La fel se întâmplă cu unele animale care semnalează asta prin schimbarea culorii pielii feţei în faţa unui inamic sau când vor să arate că au dominat o femelă.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *