Dispreţul

bogas.ro

O emoţie ce-ţi cam dă lumea peste cap dacă vrei să spui vreo minciună! Cei obisnuiţi cu expresiile faciale o pot detecta imediat dar ceilalţi nu !  Este cea mai subtilă microexpresie.

gest-1

originals.ro%20

Colţul gurii se va ridica uşor către ureche. Atenţie dacă este stângaci sau dreptaci! În cazul unui stângaci, colţul ridicat va fi în partea stângă iar la stângaci va fi invers. Tonul vocii, la fel se schimbă şi el; dintr-o voce linistită cu care erai obişnuit, dintr-o dată pare dură.

De ce apare dispreţul? Păi, apare atunci când o persoană vede sau aude ceva care nu îi este pe placul său dar vrea să ascundă asta, apare când nu se simte comfortabil că a spus o minciună. La cine apare? La oamenii care „deţin” sarcasm din plin, mânioşi.

Este cea mai insesizabilă microexpresie dar poate fi uşor de controlat. Uşor arogant, dispreţul este mai „violent” decât ura dar foarte apropiat de dezgust şi culmea apare în urma emoţiei de dezgust. Dispreţul este antonimul admiraţiei, simpatiei etc. Dispreţul se raportează la oameni şi acţiuni pe când dezgustul doar la simţul gustativ şi/sau tactil.

Poţi face un exerciţiu imaginar: Încearcă să te vizualizezi tu, pe tine când ai încerca să minţi. Cum crezi că ar arăta chipul tău? Plin de bucurie? Nu cred!

Te va interesa şi: Fericirea; Tristeţea;

 

 

 

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *