Stil de viata

Supă de pui belgiană

rohboutique.ro

Ce mai gătim? Căutăm mereu să gătim cât mai sănătos, cu puţine grăsimi. Pentru un sfârşit de săptămână este ideală o supă servită în familie. Comuna supă de pui poate fi acum înlocuită cu una mult mai aromată şi mai gustoasă.

Ingrendiente:

un pui de 1,5 kg;

un praz;

2 morcovi;

2 tije ţelină;

o ceapă;

10 cuişoare;

100 g unt;

4 linguri smântână;

2 gălbenuşuri;

sare;

piper;

2+3 fire pătrunjel;

Mod de preparare:

Pasul 1: Taie toate legumele rondele, ceapa se taie în două şi în fiecare jumătate se înfing cuişoarele.

Pasul 2: Legumele şi puiul se pun într un vas, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert pentru 30 minute. Se scoate puiul, se lasă puţin să se răcească şi se dezosează. Legumele se pun înapoi în vas, supa rezultată de la fierberea puiului se păstrează.

bottegaverde.ro

Pasul 3: Legumele se călesc puţin în unt, se adaugă puiul bucăţi şi se acoperă cu supa.

Pasul 4: Se lasă să se încălzească şi se drege amestecul cu smântâna frecată cu gălbenuş. Se lasă pe foc fără a fierbe. Se aduce la masă cu pătrunjel, sare şi piper.

Poftă bună!

Reţeta a fost inspirată de pe site-ul Reţete practice!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *